Aktuális
0 °C
maximális
-1 °C
minimális
Hócsúszdapark
Nem üzemel
Esti sízés
Nincs
Saintpista Funpark
Nem üzemel
Sípark live
Mátraszentistván
Sípark live
Hütte terasz
Síliftek
0/8
Üzemel
Sípályák
0/10
Üzemel
Síelhető hossz
0 m
Összesen: 3990 m
kihagyhatatlan 
alpesi élmény itthon
kihagyhatatlan alpesi élmény itthon

             


"APRÓCSKA AUSZTRIA
 A MÁTRÁBAN..."
aprÓcska ausztria a mÁtrÁban...
kaland / sebesség
kaland / sebesség

                 

hófesztivál
2016.01.28-30.
hófesztivál 2016.01.28-30.


hurrá / síelünk
hurrá / síelünk

hírek

2015.11.23
napsütéses idő
gyönyörű havas táj
2015. november 22-23-án, hétfő reggelig friss porhó esett. Ilyen szép időre ébredtünk. Síeléshez ez még nem elég, hiszen a meleg talajon hamar 5-10 cm-re zsugorodik a közel 22 cm-es hótakaró. Napközben a hőmérséklet nulla fok körül alakul majd. A hóágyúzással egyelőre még várnunk kell.
napsütéses idő
Tovább
2015.11.22
megérkezett a tél!
leesett a szezon első hava
Vasárnap reggel havas tájra ébredtünk! Eddig többmint 20 cm hó esett itt az Északi-középhegységben! Mi már készülünk a szezonra és várjuk a tartós lehűlést, hogy minél előbb elkezdhessük a hóágyúzást.
megérkezett a tél!
Tovább
2015.10.22
síelj itthon
a Nyereményekért!
Használd a SÍÚTLEVELET és síeld körbe Magyarországot az értékes ajándékokért.
PECSÉT PONT: Sípark jegypénztár
SÍÚTLEVÉL PONT FÜZET átvehető: Sípark jegypénztár
SÍÚTLEVÉL letölthető online is: http://sieljitthon.hu/es…
Játék: 2015.09.27-2016.03.31.
Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter és a Volvo Autó Hungária Kft. közös nyereményjátéka.
További információ: www.sieljitthon.hu


síelj itthon
Tovább
2015.10.22
alpesi diákolimpia
a síparkban
2016-ban közel két évtized után újra Magyarországon az Alpesi Diákolimpia! 
A versenyek tervezett helyszíne: a Sípark 1-es FIS minősítésű pályája.

Valóban jó hír, hiszen az elmúlt húsz év alatt a verseny a szlovákiai Rimakokava, Korompa, és az ausztriai St.Lambrecht, Hinterstoder síterepein került megrendezésre.http://sieljitthon.hu/alpesi-diakolimpia-ujra-itthon/alpesi diákolimpia
Tovább
2015.10.22
ülőlift projekt 
következő szezonban
A Mátraszentistváni Sípark örömmel tudatja a sísport szerelmeseivel, hogy jövőre a területén épülhet fel hazánk első, vadonatúj gyártású, négyszemélyes ülőliftje az 1-es pálya mellett. A beruházáshoz szükséges minden lényeges hatósági engedélyt beszereztek és a tervek szerint idén ősszel elkezdődnek a terület előkészítési munkálatai.


A Síparkban a hóágyúzásnak köszönhetően a síszezonok hossza átlagosan eléri a 80-90 napot, amely a fenntartható működés elengedhetetlen feltétele a sípálya üzemeltetésénél. A megnövekedett igény és egy hosszú tervezési, engedélyezési folyamat eredményeként jövőre minden feltétel adott lesz egy új sífelvonó megépítéséhez.


A gyorsító szőnyeggel ellátott ülőlift a tervek szerint legalább 2200 fő/óra kapacitással üzemel majd, és szinte az összes jelenlegi sípálya használható lesz vele. Fontos szempont a kényelem mellett a biztonság és a megbízhatóság is, illetve hogy hosszútávon, évtizedekig ki tudja elégíteni a sízők elvárásait. A megvalósuló fejlesztéssel elsősorban a szolgáltatás színvonalának emelése a cél, valamint ezzel a síterep üzembiztonsága is növekszik, hiszen az ülőfelvonó alá nem kell havat biztosítani.


A projekt az előzetes kalkulációk szerint 650 millió forint összegből fog megvalósulni. A beruházó bízik abban, hogy a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban, európai uniós támogatást is igénybe tudnak majd venni a megvalósításhoz. 


A környező szálláshelyeken - a KSH adatai szerint - 15-20 ezer vendégéjszaka szám többlet realizálódott síidényenként a hóbiztos pályarendszer 2004-es beindulása óta. A beruházást követően a több napra érkező vendégek száma tovább növekedhet Mátraszentimre és Gyöngyös térségében. A síközpontban jelenleg 80 fő körüli a szezonális dolgozók száma.

ülőlift projekt 
Tovább
2015.04.16
viszlát tél
Véget ért a 2014/2015-ös síszezon a Mátrában!
Hosszú síszezon után, a 89. napon bezárt a Sípark! Minden kedves vendégünknek köszönjük a bizalmát és hogy ellátogatott hozzánk! 
Az élet a Felső-Mátrában ezután is folytatódik! A rengeteg szálláshely és az éttermek is egész évben várják a kirándulókat, pihenni vágyókat! 
A Sípark sem alszik nyári álmot, egy kis szünet után neki kezdünk a karbantartásoknak és a jövő évi fejlesztéseknek is, melyekről a nyár folyamán fogunk beszámolni!
viszlát tél
Tovább
2015.03.20
kifagyott pályákkal
& Minden nap utószezoni árakkkal várunk a Síparkban!
Reggelente a pályák kifagynak, emiatt 1 órával korábban nyit a sípálya.
Hétköznapi nyitvatartás (8:30-15:30): 6-os pálya 1 db korongos sífelvonóval, az 5-ös pálya, a 4-es pálya a nagy csákányos lifttel. Hóhatár Hütte Étterem, Síkölcsönző, Síiskola! Síoktatásra jelentkezés: www.sioktatopark.hu Hétvégi nyitvatartás (szombat, vasárnap)(8:30-15:30): üzemelni fog plusz a kis csákányos lift és a HócsúszdaPark műanyagfelülettel. Jövőhéten nyitvatartás: csütörtökig nyitva leszünk! Zárás 2015.03.26-án.
kifagyott pályákkal
Tovább
2015.03.18
alpesi szenior ob
Nyílt amatőr síverseny
Megrendezésre került a szezon utolsó síverseny 2015.03.18-án. Gratulálunk minden indulónak!

alpesi szenior ob
Tovább
2015.03.13
HAPPY DAY HÉTVÉGE ÉS NŐNAP
Nyílt amatőr síverseny
Megrendezésre került a szezon utolsó síverseny 2015.03.18-án.Gratulálunk minden indulónak!
HAPPY DAY HÉTVÉGE ÉS NŐNAP
Tovább
2015.03.12
OLCSÓBB HÉTKÖZNAPOK
NŐNAPI AKCIÓK
Minden hölgyvendégünknek forró csokit és kókuszos Tátra Teát 2 cl ajándékozunk.A kicsiket pedig minden gyermekbérlet mellé Happy Day almalével 0,2 l lepjük meg.
OLCSÓBB HÉTKÖZNAPOK
Tovább
2015.03.11
nemzeti síhétvége
KEDVEZŐ AJÁNLATOK A CSALÁDNAK
Minden szolgáltatásunk üzemel a hét minden napján: működik a síkölcsönző, lehet jelentkezni síoktatásra, a sízni nem tudókat és a gyerekeket pedig várja a Hócsúszdapark, ahol gumifánkkal lehet lecsúszni a hóval borított csúszdapályán. A laktató ételekre, különleges ízekre és a szomjoltó italokra vágyó vendégeinket pedig az alpesi stílusú, Hóhatár Hüttében várjuk! 
nemzeti síhétvége
Tovább
Kifehéredett a Magas-Mátra!
napsütéses idő
megérkezett a tél!
síelj itthon
alpesi diákolimpia
ülőlift projekt 
viszlát tél
kifagyott pályákkal
alpesi szenior ob
HAPPY DAY HÉTVÉGE ÉS NŐNAP
OLCSÓBB HÉTKÖZNAPOK
nemzeti síhétvége
Sípark
360