Aktuális
°C
maximális
°C
minimális
Síiskola
Esti sízés
Saintpista Funpark
KAMERÁK
Sípark live
Hegyoldal
Sípark live
Síiskola
Síliftek
2/8
Üzemel
Sípályák
2/10
Üzemel
Síelhető hossz
600 m
Összesen: 3990 m
várnak a havas játékok...


várnak a havas játékok...
freestyle camp...
freestyle camp...
hol hóott csusszanni jó...
Hol hó
ott csusszanni jó...
síoktatás az apródoknak...


síoktatás az apródoknak...
...havaskalandok

...havas
kalandok
síoktatás felnőtteknek...

síoktatás felnőtteknek...
képzett oktatókkal várunk...
képzett oktatókkal várunk...
próbáld ki te is...próbáld ki te is...

Mátraszentistváni síiskola

elérhetőségek
síiskola

ZÁRVA, köszönjük hogy velünk csúsztatok a 2023/24-es téli szezonban!
Téli szezonban a bejelentkezést és kérdéseket e-mail-ben várjuk az info@sioktatopark.hu címen. Probléma esetén hívható: +36 20 293 4777

elérhetőségek
A SÍOKTATÓPARKban
Miért ideális helyszín a TANULÁsHOZ a SíoktatóPark? 
A hatékony sí-  és snowboardoktatáshoz nem kellenek égig érő hegyek. Kevés utazással, költségkímélő módon a Mátrában is kipróbálhatod a téli sportokat, vagy akár fejlesztheted tudásodat is! Tanulásra a SíoktatóPark 800m-es tszf. magassága éppúgy megfelel, mint az Alpok völgyeiben fekvő, hasonló magaságban lévő bébi pályáké! 

A SíoktatóPark a sípálya többi részétől elhatárolt speciális, síoktatásra kialakított terület, amely két teraszból áll. A pályák végében ellenlejtő van kialakítva, ahol könnyű megállni. A fejlődést olyan eszközök biztosítják, mint a 2 db „köteles” baby-lift, a "varázsszőnyeg", SunKid mesefigurák, Rotondo Síforgó, valamint kisebb-nagyobb tárgyak, amik a játékos oktatásban vesznek részt. A rönkből épült "mese ház" a síiskola bázisa. Itt található egy melegedő helység is, ami az átfázott síovisok azonnali menedékét biztosítja.

A középhaladókkal már a kis korongos sífelvonóra is kimerészkedünk, haladó szinten pedig a piros, fekete pályák is jönnek. Központi fekvésének köszönhetően jól megközelíthető a Hüttéből, és a sípályák irányából is, ami a családok együttlétét teszi lehetővé.
A SÍOKTATÓPARKban
5 Éves kor alatt
Gyermekek
Felnőttek és tinik
Privát órák
Racing camp
Freestyle camp
5 Éves kor alatt
síovi
(3-5 év) játék a hóban
Óvodás korú gyermekek számára a síovi ajánlott. Animátoraink célja, hogy az ovisok megbarátkozzanak a hóval, felszerelésükkel és minden szokatlannal, ami egy pici gyermek számára ijesztő lehet ebben az új környezetben. A foglalkozások alatt kipróbálhatják a Rotondót (síforgót) és a Varázsszőnyeget (mozgójárdát) is. A síléchez szoktatás kizárólag lapos és lankás részeken történik.
Örülünk, hogy vigyázhatunk legkisebb vendégeinkre. Adja át magát a síelés élményének, miközben gondoskodunk gyermekéről. 
A síovi előzetes bejelentkezés esetén a hét minden napján működik. Érdemes előjegyezni az oldal alján, vagy az info@sioktatopark.hu címen. A kísérők csak a kijelölt helyeken tartózkodhatnak.
síoktatás
(4)-5 éves korban
Iskolás kor alatt akkor érdemes oktatásra jelentkezni, ha a gyermeke már biztosan hozzászokott a sífelszereléshez és a téli körülményekhez. Előjegyzésénél kérjük a síokatáshoz jelentkezzen, és írja meg az előzményeket. Ilyen esetekben az oktatóval konzultálunk. Csoportos oktatás javasolt szülői jelenlét mellett. Síbérlet vásárlása szükséges.
Gyermekek
síoktatás
6 - 12 ÉVES KORBAN
Ebben a korban a legoptimálisabb elkezdeni a sízést. A gyermekek kiválóan fejlődnek a kisebb létszámú, tudásszintek szerint szétválogatott csoportjainkban. Kezdők számára a speciálisan kilakított SíoktatóPark jelenti a biztonságos helyszínt, majd a 6-os számú tanulópálya biztosítja középhaladók továbbfejlődését egészen a nagy pályákig, ahol akár a későbbi bajnokok is születhetnek. Az órákat mese köré szőtt játékos gyakorlatokkal kezdjük. 

A biztonság elsődleges szempont. A tematikában hangsúlyt fektetünk a defenzív síelés elsajátítására, oktatjuk a síkreszt és a sífelvonók használatát is. Mindezt szórakoztató módon tesszük. Használjunk bukósisakot! Érdemes a külföldi sítáborok előtt megfelelően felkészíteni gyermekünket, hiszen a magas hegyi környezet és a kiterjedt pályarendszerek egyúttal sok veszélyforrást is jelenthetnek. Jobb előre felkészülni! Síiskolánk jelképe a mátrai hiúz segítségünkre lesz ebben…
snowboard oktatás
6 - 12 ÉVES KORBAN
Ma már nem számít kivételes dolognak, ha valaki kis gyerekként kezd snowboardozni. De az sem hátrány, ha ebben az életkorban először jön a síelés, és csak aztán váltunk deszkára.  A biztonság és az alapismeretek elsajátítása itt is ugyanolyan hangsúlyos, mint a sízésnél. Használjuk a bukósisakot! A kicsiknek kialakított SaintPista KIDS funparkot egész hamar ki is tudjuk próbálni. A kis hiúzok híresen jól egyensúlyoznak…

Felnőttek és tinik
síoktatás
soha nem késő...
Gyors és egyszerű tanulás a képzettségi szinteknek megfelelően történik. Tizenéveseknél a helyes alapok elsajátítása után segítünk felismerni az egyéni képességeket és azokat fejlesztjük tovább. A tapasztalat azt mutatja, hogy egyáltalán nem lehetetlen akár idősebb korban elkezdeni a síelést. Gyakran találkozunk olyanokkal, akik először szkeptikusan állnak a dologhoz. Tudjuk milyen fontos az első sikerélményhez jutás pillanata. Az oktató segít leküzdeni a félelmeket és elkerülni a helytelen mozgásformákat. Így megelőzhetővé válik a felesleges fizikai megterhelés. Nyugodt szívvel ajánljuk ilyenkor is a csoportos foglalkozást.
Soha nem késő haladóvá válni! A helytelen beidegződéseket segítünk leküzdeni. Új távlatok nyílnak meg előtted, és friss élményekkel leszel gazdagabb!!
snowboard oktatás
meg fogsz lepődni a különbségen...
A gyors és egyszerű tanulás, a helytelen technika kijavítása csak szakember segítségével lehetséges.  A snowboardnál hamar el lehet jutni arra a szintre, hogy valaki képes legyen úgymond “leevickélni” a lejtőn. A tapasztalat azt mutatja, hogy sokan megállnak a fejlődés útján, és nem sajátítják el a haladó boardozás ismérveit. Ilyenkor rögzülnek be a rossz mozgásformák és a hibás tartás is. Érdemes tehát haladó szintre fejlődni szakképzett oktató segítségével. Garantáljuk, hogy meg fogsz lepődni a különbségen! Az igazi snowboardos élmények csak ekkor kezdődnek…
Privát órák
sí és snowboard
legyen saját oktatód!
Személyre szabott intenzív órák, ahol az egyén áll a figyelem középpontjában. Elsősorban az idősebb korosztályoknak ajánljuk, és azoknak akik haladó szinten tanulnak, vagy egyedi speciális igényeik vannak. 

Privát oktatásra elsősorban azokban az időszakokban van lehetőség, amikor kevesebb a tanítvány. További információkkal, időpont egyeztetéssel és ajánlatunkkal kapcsolatban keresd koordinátorunkat.
tippek
pontosság
Fontos, hogy időben érkezz a Síparkba, így kényelmesen felkészülhetsz az óra előtt, és marad elég időd a bérlet vásárlásra, továbbá ha szükséges akkor kölcsönzésre és a felszerelések beállítására. 

Racing camp
versenytechnika
próbáld ki kapuk között!
Előre meghirdetett időpontokban, tűzött pályán, kapuk között és edző segítségével tanítjuk az óriásműlesikló és műlesikló versenytechnikákat. Nem kell profinak lenni. Elég stabil haladó szinten síelni. A tréningeken általában részt vesznek a helyi csapat versenyzői is. A kapuk közötti sízés nem csak jó szórakozás, de egyúttal elősegíti bizonyos tartáshibák kiküszöbölését, így jó gyakorlat haladóknak. További információkkal, időpont egyeztetéssel és ajánlatunkkal kapcsolatban keresse koordinátorunkat.
tippek
FELSZERELÉS

A bukósisak és a síszemüveg használata nagyon fontos a sípályákon, a kapus edzés alatt pedig kötelező.

Freestyle camp
snowboard
feel and ride!
A Sípark Saint Pista funparkja több rangos freestyle eseménynek adott helyet az elmúlt több, mint egy évtizedben. A 2015/2016 szezon újdonsága a gyerekek részére kialakított SaintPista KIDS park. Kiváló lehetőség, hogy profi ridereinktől a tudásszintednek megfelelő pályán tanuld meg a trükköket. További információkkal, időpont egyeztetéssel és ajánlatunkkal kapcsolatban keresd koordinátorunkat. 

tippek
felszerelés

A bukósisak és a síszemüveg használata nagyon fontos a sípályákon, különösen ha elemeken csúszkálunk. Nélkülözhetetlen ezeknek a védőfelszereléseknek a viselete.

Előjegyzés
Több nap is kijelölhető, akár megszakításokkal.
gdpr

Adatvédelmi Tájékoztató Kapcsolat menüben található.

gyik
gyakori kérdések

1. Bankkártyás fizetés is lehetséges (HUF).
2. Regisztráció: automatikus üzenetet kapsz jelentkezéskor, a koordinátor külön e-mailben küldi a megerősítést a jelentkezésre.
3. Cipőben a sípályán tartózkodni nem lehet, csak sí- vagy snowboard felszerelésbe becsatolva engedélyezett.
4. Oktatás befizetés: csak a síiskolában lehetséges.
5. Síbérlet vásárlás: SÍBÉRLETET mindig külön kell vásárolni a Jegypénztárban az oktatáshoz, először a koordinátorral egyeztess a síbérlet típusáról.
6. Játék a hóban (SÍOVI) foglalkozás: ebben az esetben nem kell síbérlet.
7. Legkésőbb 48h előtte regisztrálj, itt a menüben vagy info@sioktatopark.hu
8. Síiskola bejelentkezés és kérdések (csak e-mailben), probléma esetén: +36 20 293 4777 mobilon hívható a síiskola koordinátor.

gyik
csak képzett oktatókkal!
várnak a Síiskola képzett oktatói

A sí- és snowboardoktatást a Mátraszentistváni Síiskola képzett oktatói tartják. Csapatunkba csak olyanok kerülhetnek be, akiknek állami vagy nemzetközi végzettsége van, valamint megfelel az iskola szigorú követelményeinek. 

A gyakorlat teszi a mestert, ezért folyamatos tréningeket tartunk. Nem csak a tematika fontos, hanem a szórakoztató és játékos tanulás is. 

Jelszavunk: Játszva tanítani és játszva tanulni! 

csak képzett oktatókkal!